Týždeň aktivít centier voľného času

13.05.2011 Prešov

Týždeň aktivít centier voľného času chce upriamiť pozornosť na aktívnu prácu s deťmi a mládežou v rámci SR.
Asociácia centier voľného času Slovenskej republiky v rámci Európskeho týždňa mládeže vyhlásila od 16. - 20. 05. 2011 Týždeň aktivít Centier voľného času. Zámerom je upriamiť pozornosť na aktívnu prácu s deťmi a mládežou. Vyzdvihnúť poslanie CVČ a urobiť maximum preto, aby sa tieto zariadenia nedostali na perifériu záujmu štátu a obce.
Do kampane sa zapojilo 50% centier voľného času, ktoré sú združené v Asociácii centier voľného času SR. Aktivity určené deťom, mládeži a verejnosti: Týždeň otvorených dverí CVČ, galaprogramy a prehliadky záujmovej činnosti, športové turnaje , starostlivosť o životné prostredie a stretnutia mládežníckych parlamentov Mladí mestu – mesto mladým , zamerané na diskusie s členmi mestských parlamentov, vyvrcholia v piatok 20.05.2011 o 14.00 hodine zasadením Stromu nádeje. Mal by predstavovať symbol zlepšenia spolupráce, komunikácie a odstránenie prekážok, ktoré komplikujú jestvovanie centier na miestnych a regionálnych úrovniach.
Aj takýmto „počinom“ chcú centrá ukázať, že sú tu pre všetky deti i mladých ľudí. A záleží im na odstránení pretrvávajúcich problémov, rozporov medzi legislatívou a potrebami aktérov, ktorí prispievajú k napĺňaniu politiky voči mládeži na miestnych a regionálnych úrovniach.


Do aktívnej kampane sa zapojili CVČ v mestách Svit, Stará Ľubovňa, Spišská Belá, Spišská Stará Ves, Slovenská Ves, Medzilaborce, Spišské Podhradie, Prešov, Vranov, Humenné, Snina, Ptičie, Veľké Kapušany, Sobrance, Moldava n/Bodvou, Rožňava, Ilava, Varín, Sládkovičovo, Nové Zámky, Nová Dubnica, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Trnava, Dolný Kubín, Šaštín - Stráže , Bojnice, Handlová, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Veľké Zálužie, Nitra, Šaľa, Gelnica, Lieskovec, Slovenská Ves, Trenčín, Piešťany, Ružomberok, Púchov, Snina, Teplička nad Váhom , Košice a ďalšie.

Marta Hanečáková


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Asociácia centier voľného času SR je občianske združenie, ktoré presadzuje záujmy CVČ, rozvíja spoluprácu CVČ a ďalších subjektov v rámci SR v oblasti výchovy a vzdelávania. Podporuje všetky formy zovšeobecňovania skúsenosti CVČ z oblasti výchovy a vzdelávacích aktivít vo voľnom čase. Zastupuje svojich členov vo vzťahu k štátnym a samosprávnym orgánom. Spolupracuje pri tvorbe metodických materiálov s ďalšími záujmovými a profesijnými združeniami pedagogických a iných zamestnancov.
 

Vyberte región

mark